Tamia, Toszkána az asztaladon
A Tamia története
Négy generáción átívelő családi örökség az olívatermesztésben
1928 óta szenvedélyünk az olíva. Tiszteletben tartjuk a hagyományokat, mégis mindig nyitottak vagyunk az újításra. Az elsők között váltottunk biogazdálkodásra, hogy természetesebb, tisztább és egészségesebb olajokat kínálhassunk.
Erőnk a földből fakad
A Toszkána és Umbria között fekvő dombok, a Mediterránium szívében, vulkanikus, ásványokban gazdag talajukkal közel száz éve biztosítják olajaink kivételes minőségét. Itt születik meg minden csepp Tamia olívaolaj.
A minőség fontosabb, mint a mennyiség
Olíváinkat akkor szüreteljük, amikor a legmagasabb a beltartalmi értékük – még zölden, amikor az olajtartalom alacsony. Így őrizzük meg a magas polifenol-szintet és az intenzív, karakteres ízvilágot, amely minden Tamia olaj sajátja.
A legszigorúbb elvárások szerint
Minden palackban a minőség, a biztonság, a fenntarthatóság és a nyomon követhetőség iránti elkötelezettségünk tükröződik. Tanúsítványaink – Biogazdálkodás és DOP Tuscia – garanciát jelentenek, sok tekintetben túl is teljesítve a hivatalos előírásokat.
Az asztalodon, a frissen préselt olíva
A Tamia olajok aromáit és ízeit gondosan őrizzük meg: modern, oxigénmentes tartályokban, állandó hőmérsékleten tároljuk őket, hogy minden csepp ugyanolyan friss maradjon, mint a préselés pillanatában.
Gyümölcsös. Kicsit kesernyés. Finoman pikáns.
Pontosan olyan, mint a gondosan válogatott olívabogyók, amelyekből származnak. Ez a Tamia ízvilág lényege – természetes, karakteres, és hű a mediterrán hagyományokhoz.
Nemcsak ízletes és bio, hanem valóban egészséges
A világ kevés extra szűz olívaolaj-termelői közé tartozunk, akik büszkén tüntethetik fel a címkéjükön: olajaink E-vitaminban gazdagok, és hozzájárulnak a vérzsírok oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
Díjak és elismerések világszerte
A Tamia olívaolajok minőségét és designját évtizedek óta nemzetközi díjak sora ismeri el. Az első elismeréseink 1931-ből és 1937-ből származnak, majd 2014-ben és 2015-ben a New York és Los Angeles International Olive Oil Competition versenyeken a Tamìa elnyerte a Világ Legjobb Bio Olívaolaja címet.